Tankar om hösten

Löven i skog och trädgård skiftar färg. Hösten är i antågande. För mig är det en tid för reflektion och vila. En tid för långa promenader i skogen. Tid för att tända en eld och försjunka en stund i eldens fladdrande lågor.

Hösten är en magisk tid för mig. Jag tänker på den friska och krispiga luften från en klarblå himmel. Dimmiga morgnar och soliga eftermiddagar. Prasslet av höstlöv under stövlarna. Se flyttfåglarna bege sig söderut. Det är också en tid då jag kan ge mig själv tid att vara trött. En tid för att pyssla i hemmet och tid för familjen. Jag älskar att ha guldkant på vardagen och det har vi under höst och vinter. Mustiga grytor som puttrar på spisen. Radion spelar och pyssel av alla de slag sker runt köksbordet.

Det är en ynnest varje år när hösten kommer. Å andra sidan så känner jag inför alla årstider. Jag älskar de olika årstidern och de variationer det medför i vår omgivning. Hösten med färgförändringar i skogen, flyttfåglarna resa söderut, böndernas höstbruk och barnens skratt och lek på skolgårdarna. Vintern med vita fält, plats för skid- och pulkaåkning, skridskor på sjön och varm choklad med korvsmörgåsar. Våren är hektisk tid på landet med böndernas vårbruk, trädgårdsarbeten, flyttfåglarna kommer tillbaka, skogen är full med djurungar och dess beskyddande mödrar.  Sommaren då sommarstugorna fylls av gästande invånare. Många besöksföretag har verksamheter som blomstrar då folk är lediga och vill hitta på utflykter.  Varma vindar och härliga dopp i ”varma” sjöar. Med detta sagt så välkommen till Kiladalen året runt och njut av livet på landet precis som jag, vänligen Marie (Palstorps hage, lek- och upplevelsegård.)