Smygande vårkänslor 

Att vi nordbor är väldigt påverkade av klimatet och årstiderna är ju ett faktum. Med de olika perioderna under året får vi ju möjlighet att både samla kraft, längta och planera kommande äventyr. Här kring Kiladalen finns mycket skog och jordbruk vilket också bidrar till vår levande landsbygd. Stundtals råder stor aktivitet och fälten växlar i olika färger. Våra skogsområden bjuder vandrare på närhet till Sörmlandsleden och även om många så här års helst undviker risken för blöta skor och ruggiga dagar, så finns det ändå mycket att göra runtomkring.

Yrvakna Snödroppar tittar fram i solen. Yrvakna Snödroppar tittar fram i solen.

För oss som har hund så har ju också alla naturliga skogspromenader gett en härlig insikt i den otroliga förvandling naturen genomgår varje år.

Själv längtar jag verkligen efter att få se ännu fler knoppar på gång, höra fågelsång och känner barnslig glädje åt de snödroppar som yrvaket tittat fram vid husknuten redan i februari. Dagarna blir ljusare och det ger oss ny energi.
Härligt!

Flera av oss i Kiladalen har våra verksamheter öppna året runt och anpassar utbudet efter årstiderna. Visst är det roligt med julbord, julklappar och julmarknader, men jag tror att det är flera med mig som tycker den period vi har framför oss känns otroligt positiv! Några av oss kommer att vara med på Nyköpings Bomässa på Rosvalla den 18-19 mars, så gör gärna ett besök och låt oss ge dig lite ny inspiration inför våren!

Det kan vara extra gott att göra lite varma mackor så här års.
Här kommer ett tips!

Varma utflyktsmackor:

Finfördela makrillen och blanda samman allt.. Sedan läggs fyllningen i brödet och värms i mikro, ugn eller i folie på brasan tills osten smält.  

Vill man göra ett mer vegetariskt alternativ så woka purjolök, grönsaker och färska champinjoner och blanda med ost om man så vill... 

Tips! Röran kan du med fördel göra i ordning dagen innan eventuell utflyktstur. Laga mat över öppen eld är ju fantastiskt.

(Kom ihåg att mackorna bör läggas i foliepaket innan de läggs på elden.)
Smaklig måltid!

Premiär för vår blogg!

Hej! Jag heter Rosa och är en av Kiladalens kreatörer. Född i Värmland men bosatt med familjen i Kiladalen sedan 2011. Många känner mig som Mammarosa genom min konst och jag har ateljén vid Rustik Gårdsbutik i Jönåker. Under året kommer jag att blogga lite med tankar och funderingar som följer årstidernas växlingar, aktuella evenemang i området kryddat med lite citat, recept och tips i största allmänhet. Emellanåt kommer också gästbloggare att dyka upp så det kommer bli lite av varje att läsa. 
Hoppas ni ska trivas!
/Rosa

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter